Femmy Hoorn

Ik ben een expert in het coachen van mensen die hun stressniveau willen verminderen of te begeleiden tijdens een burn-out herstel. Mijn kwaliteiten zijn, mensen op een persoonlijke, ongedwongen manier te stimuleren en te ondersteunen bij stressvermindering en/of burn-out herstel. Tijdens dit veranderingsproces bied ik de gewenste ondersteuning om zo het levenspad, levensvragen en/of carrière op een wenselijke en efficiënte manier weer in te delen. Er zal bewustwording ontstaan, er zal weer meer energie worden ervaren, rust, ontspanning, communicatief sterker worden, zelfverzekerder, kortom: je zult steeds meer geluk en vrijheid gaan ervaren. 

Vandaag de dag leef ik mijn droom en werk ik met passie, liefde en overgave. Ik werk op een nuchtere en “niet zweverige” manier. Door op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak te werken worden thema’s op alle vlakken grondig aangepakt. Daarnaast is o.a. het stellen van de juiste vragen van groot belang voor een verdieping, zodat er een verbindingen ontstaat tussen hoofd en hart. Door die verbinding te maken zullen er inzichten verkregen worden die nodig zijn om de verandering(en) ook daadwerkelijk door te voeren! Door deze werkwijze krijgt men steeds meer inzichten in zichzelf en de omgeving. ik werk met vele verschillende methodes, waaronder o.a. EFT, Cognitieve therapie, Touch of Matrix, Regressietherapie, ademhalingstechnieken, mindfulness meditatie, yoga, NLP, energiemanagement, familie- & organisatie opstellingen, enz.

 

“ik vind dat ieder mens het verdient om de beste versie van zichzelf te zijn!”

 

Hoe is het zo gekomen?

Als ervaringsdeskundige op de gebieden van, burn-out, scheiding, kinderloosheid, verlies, weinig energie, ongelukkig in relaties, loopbaan/carrière en reorganisaties/transities, deze gebeurtenissen hebben veel impact gehad op mijn leven. Daarnaast was ik iemand die erg naar buiten gericht was, had een niet helpend gedachten patroon ontwikkeld en legde de lat voor mezelf erg hoog, had perfectionistische trekjes, vond het moeilijk om “nee” te zeggen en had flink last van faalangst. Kortom: Ik stond totaal niet in contact met mezelf.

Toen ik uiteindelijk in burn-out kwam heb ik mezelf ingezet om zo goed mogelijk te reïntegreren, maar ik wist dat er op een ander niveau ook nog iets moest gebeuren! Door die confrontatie met mezelf aan te gaan en mezelf en mijn omgeving goed onder de loep te nemen ben ik op reis gegaan en zijn uiteindelijk de zwaktes van toen mijn kracht van nu geworden. Tijdens deze intensieve reis die zeker 13 jaar heeft geduurd, heb ik de verschillende methodes onderzocht. Ik ben o.a. 10 daagse Vipassana trainingen gaan volgen (die ik nog steeds elk jaar herhaal), ik heb een 4 jarige Raja yoga docentenopleiding afgerond, en in die jaren de verschillende trainingen en opleidingen op het gebied van coaching gevolgd, zoals, NLP, EFT, Cognitieve therapie, regressie, Touch of Matrix, familie- & organisatie opstellingen (Hylke Bonnema), Quantum Light breath en de opleiding voor Mindfulness meditatie trainer. Daarnaast ben ik als mentor betrokken geweest bij de Transformatie coach opleiding van Bridgeman. 

Vandaag de dag vind ik het mijn prioriteit om mezelf als expert op het gebied van stressreductie en burn-out coaching en als persoon te blijven ontwikkelen! Er blijft nog zoveel te onderzoeken en nieuwe kennis op te doen. Daarnaast zet ik mezelf in voor duurzaamheid, natuur en voor mijn medemens. 

 

Wat betekent Kaivalya en waar komt het vandaan?

Tijdens mijn 4 jarige Raja yoga docentenopleiding werd het boek De yoga Sutra’s van Patanjali (ook wel bekend als de vader van yoga) behandeld. De basis van het boek dat gebruikt is tijdens mijn opleiding is vertaald en voorzien van commentaar door I.Q. Taimni, en gevormd door de bespreking van mijn leraar Shri Yogacharya Ajita.

Tijdens de bespreking van dit boek kwamen we uit bij hoofdstuk 4 van de 34ste sutra, waar gesproken werd over Kaivalya, ik voelde meteen een klik bij het lezen/horen van het woord, een gelukzalig gevoel….dit was het, ik zou mijn bedrijf Kaivalya noemen!. Het eerste jaar werden er vanuit Kaivalya alleen maar yoga lessen aangeboden, maar inmiddels is het aanbod uitgebreid met stressreductie en burn-out coaching. 

“De 34ste sutra luidt: Purushartha Sunyanam Gunanam Pratiprasavah Kaivalyam Svarupa Pratischtha Va Citi Sakter Iti (Dit is geschreven in het Sanskriet)”

Kaivalya is de staat van Verlichting volgend op het wegvallen van de Guna’s (Guna’s: Raja’s (onrust)/Tamas (Traagheid)/Sattva (Rust), doordat deze losgemaakt worden van het doel van Parusha (Parusha: Ziel). In deze staat is Parusha gevestigd (gezeteld) in zijn ware aard, en deze is Louter Bewustzijn

Ben je opzoek naar een burn- out of stressreductie coach in de regio Amsterdam en omstreken: Amstelveen, Badhoevedorp, Lijnden, Zwanenburg, Haarlem, Haarlemmermeer, Bloemendaal, Heemstede, Aalsmeer, Nieuw Vennep, Hoofddorp of een andere plaats? Je bent van harte welkom.        

 

Femmy Hoorn

 

Kaivalya