Femmy Hoorn

Mijn leeftijd is 42 jaar en ben woonachtig in Amsterdam. Ik ben expert in het coachen van stressreductie/preventie en burn-out. Mijn kwaliteit is om mensen, op een persoonlijke, ongedwongen manier te stimuleren, te ondersteunen bij burn-out, veranderingen en te begeleiden in hun levenspad, levensvragen of carrière.

Vandaag de dag leef ik mijn droom en werk met passie, liefde en overgave. Ik werk op een nuchtere en “niet zweverige” manier. Door op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak te werken waardoor je thema’s op alle vlakken grondig aanpakt. Daarnaast is het stellen van de juiste vragen van groot belang waardoor een verdieping ontstaat en die inzichten verkregen worden die men nodig heeft om die verandering(en) door te voeren! Door deze werkwijze krijgt men steeds meer inzichten in zichzelf en de omgeving. Ik werk met vele verschillende methodes, waaronder, EFT, Touch of Matrix, Regressietherapie, RET, ademhalingstechnieken, meditatie, yoga, NLP, energiemanagement, familie- & organisatie opstellingen, enz.

Ik vind dat ieder mens het verdient om de beste versie van zichzelf te zijn!

 

Hoe is het zo gekomen?

Als ervaringsdeskundige op verschillende vlakken als, burn-out, relaties, kinderloosheid, verlies, weinig energie, ongelukkig in loopbaan/carrière en reorganisaties/transities. Daarnaast was ik iemand die erg naar buiten gericht was en stond ik niet in contact met mezelf.

Door de confrontatie met mezelf aan te gaan en mezelf en mijn omgeving goed onder de loep te nemen ben ik op reis gegaan. Tijdens mijn intense reis die zeker 13 jaar heeft geduurd, heb ik de verschillende methodes onderzocht. Ik ben o.a. een 10 daagse Vipassana training gaan volgen (die ik nog steeds elk jaar herhaal), ik heb een 4 jarige Raja yoga docentenopleiding, en de verschillende trainingen op het gebied van coaching gevolgd, zoals, NLP, EFT, regressies, Touch of Matrix behandelingen, familie- & organisatie opstellingen (Hylke Bonnema), Quantum Light breath en het Lichter Leven programma (Bridgeman methode), Altazar Rossiter. Daarnaast ben ik als mentor betrokken geweest bij de Transformatie coach opleiding van Bridgeman. 

Tijdens het volgen van het Lichter Leven programma/coachopleiding(en)de familie & organisatie opstellingen en de opleiding voor Burn-Out coach heb ik steeds meer kennis opgedaan en kreeg ik door de verschillende methodes de juiste handvatten om de dingen in mijn leven op te schonen en blokkades op te lossen, waardoor mijn leven inzichtelijker werd en ik naar mijn ideale leven toe kon werken!

Toen ik ervaarde wat de opleidingen/trainingen en workshops voor mij hadden gedaan en met de kennis die ik vanuit de verschillende coach methodes had opgedaan ben ik de Lichter Leven coach opleiding bij de Bridgeman gaan volgen, gevolgd door de opleiding familie- & organisatie opstellingen bij Hylke Bonnema. Ik ben nu inmiddels gecertificeerd Bridgeman Lichter Leven coach (33 verschillende methodes), familie- & organisatie Opsteller. Ik heb mijn specialisatie nog meer aangevuld en ben inmiddels gediplomeerd burn-out coach. 

Naast de verschillende meditatie vormen die ik onderzocht en beoefend heb tijdens de Vipassana trainingen en de Raja yoga opleiding, heb ik me verder ontwikkeld door de MBE (Mind, Based, Emotional Intelligence) meditatie trainersopleiding te volgen en ben dan nu ook gecertificeerd MBE meditatietrainer. Ik geef meditatie cursussen aan groepen, bedrijven, scholen en geef deze training ook in individuele sessies.

Ik vind het mijn prioriteit om me als expert op het gebied van stressreductie, burn-out en transformatie, maar ook als persoon mezelf te blijven ontwikkelen! Er blijft nog zoveel te onderzoeken en nieuwe kennis op te doen. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf in te zetten voor duurzaamheid, natuur en voor mijn medemens. 

Als coach ben ik aangesloten bij Stichting Open Ogen.

 

Wat betekent Kaivalya en waar komt het vandaan?

Tijdens mijn 5 jarige Raja yoga docentenopleiding waren we het boek De yoga Sutra’s van Patanjali (ook wel bekend als de vader van yoga) aan het behandelen. De basis van het boek dat gebruikt is tijdens mijn opleiding is vertaald en voorzien van commentaar door I.Q. Taimni, en gevormd door de bespreking van mijn leraar Shri Yogacharya Ajita.

Tijdens de bespreking van dit boek kwamen we uit bij hoofdstuk 4 van de 34ste sutra, waar men spreekt over Kaivalya, ik voelde meteen een klik bij het lezen/horen van het woord, een gelukzalig gevoel….dit was het, mijn bedrijfje zou ik Kaivalya noemen!. Het eerste jaar werden er vanuit Kaivalya alleen maar yoga lessen aangeboden, maar inmiddels is het aanbod uitgebreid met coaching en trainingen (Mindfulness meditatie) deze o.a. volgens de Bridgeman Methode.

“De 34ste sutra luidt: Purushartha Sunyanam Gunanam Pratiprasavah Kaivalyam Svarupa Pratischtha Va Citi Sakter Iti (Dit is geschreven in het Sanskriet)”

Kaivalya is de staat van Verlichting volgend op het wegvallen van de Guna’s (Guna’s: Raja’s (onrust)/Tamas (Traagheid)/Sattva (Rust), doordat deze losgemaakt worden van het doel van Parusha (Parusha: Ziel). In deze staat is Parusha gevestigd (gezeteld) in zijn ware aard, en deze is Louter Bewustzijn

Ben je opzoek naar een stressreductie coach in de regio Amsterdam en omstreken: Amstelveen, Badhoevedorp, Lijnden, Zwanenburg, Haarlem, Haarlemmermeer, Bloemendaal, Heemstede, Aalsmeer, Nieuw Vennep, Hoofddorp of een andere plaats? Je bent van harte welkom.        

 

Femmy Hoorn

 

Kaivalya